Miel în lipie, cu sos de iaurt și mentă

Poți face renumita ”shaorma” la tine acasă, mult mai sănătoasă. Eu prefer să procedez așa, decât să mai cumpăr. Mielul este delicios în lipie, cu sos de iaurt și mentă. Iată ce mai adaug la amestec:

miel-lipie-1

foto miel în lipie via Shutterstock

INGREDIENTE

500 g carne de miel (poți folosi alt fel de carne, dupa plac)

200 g iaurt simplu

7-8 frunze proaspete de mentă

2-3 Lipii arăbești

1 roșie medie

1 Pumn de fistic, mărunțit (opțional)

Ulei de măsline

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

  1. Poți prepara carnea cum îți este mai ușor – pe grătar sau la cuptor. Eu prefer la cuptor cu un pic de ulei de măsline, un pic de usturoi, sare și câteva linguri de vin.
  2. Până se face carnea, mărunțește frunzele de mentă și amestecă-le cu un pic de sare, apoi adaugă ingredientele în iaurt și amestecă bine. Lasă să se odihnească, la frigider.
  3. Când e gata carnea, pune-o fierbinte în lipie și las-o câteva minute să se răcească. Înainte s-o servești poți întinde sosul de iaurt, poți tăia roșiile felii sau, în loc de roșii, poți folosi fistic mărunțit frecat cu o linguriță de ulei de măsline.

miel-lipie-2

foto miel în lipie via Shutterstock

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar