Miel la cuptor in stil grecesc

Miel la cuptor in stil grecesc
1. Incinge cuptorul la 3/ 170°C. Cu un cutit ascutit, curata grasimea de pe carnea de miel, pe toata suprafata. Toarna peste carne uleiul, adauga coaja de lamaie si oregano, asezoneaza, apoi freaca bine. Pune usturoiul si ceapa intr-o tava mare de copt.

2. Asaza carnea deasupra, apoi toarna vinul. Acopera lejer cu folie si coace 4 ore, stropind ocazional cu zeama lasata de carne. Toarna cate o cana de apa la fiecare ora de copt, pentru a preveni uscarea carnii.

3. Lasa sa stea 15 min inainte de a transa carnea – carnea ar trebui sa se desprinda singura. Indeparteaza urmele de grasime din zeama lasata de friptura si serveste sosul impreuna cu feliile de friptura.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie