Miel in stil oriental, cu pasta harissa si sos humus

Pasta harissa este marinata cea mai simpla si mai rapida, precum si cea mai potrivita pentru carnea de miel.
520 calorii, 38 g grasimi per portie
Timp de gatit: 30 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 ardei grasi (galben si rosu)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite chimen macinat
  • 4 linguri pasta harissa (de ardei picant)
  • 8 cotlete de miel
  • o mana de menta
  • 2 linguri seminte de susan prajite
  • 4 linguri humus (pasta de naut si susan; se gaseste in magazinele cu specific oriental)

Mod de preparare:

1 Preincalzeste gratarul cuptorului. Cu ajutorul unei pensule, unge ardeii cu ulei si da-i la gratar timp de 15 minute. Intoarce-i din cand in cand, pana ce coaja se arde uniform. Asaza-i intr-un bol si acopera-l cu folie. Lasa sa stea 10 minute. Amesteca pasta harissa cu chimenul si unge cotletele uniform, iar apoi presara sare.
2 Intr-un vas larg, incinge uleiul ramas si prajeste cotletele timp de 2 minute pe fiecare parte, daca vrei o friptura potrivit de patrunsa, si timp de 3 minute, daca vrei o friptura bine facuta.
3 Intre timp, curata ardeii de coaja. Taie-i in doua si indeparteaza semintele si cotorul. Taie-i felii late si amesteca-i cu menta. Amesteca humusul cu jumatate din sucul ardeilor, pentru ca pasta sa devina ca un sos. Daca sucul de la ardei nu este suficient, adauga apa.
4 Serveste friptura, pusa deasupra ardeilor, cu sos de humus.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie