Miel cu sos de iaurt

335 cal/portie
Preparare: 20 min
Marinare: 1 ora
Timp de gatire: 2 ore

Ingrediente pentru 8 portii :

Cuburi fragede din carne de miel gatite in sos de iaurt picant si sos de rosii.

  • 900g carne macra de miel
  • 300ml iaurt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe, taiate felii
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 lingurite chimen, macinat
  • 1 lingurita seminte de coriandru, macinate
  • 400g rosii decojite, din conserva
  • 1 cub Maggi sau Knorr de vita
  • 3 ardei iuti rosii
  • 225g orez cu bobul lung
  • 1,2 l apa clocotita
  • 3 linguri patrunjel verde, tocat

Mod de preparare:

  1. Taiati carnea de miel in cuburi de 2,5 cm. Puneti carnea intr-un castron si amestecati cu iaurtul, zeama de lamaie si sarea. Amestecati bine si lasati la marinat cel putin 1 ora (sau peste noapte).
  2. Incingeti uleiul intr-o cratita si caliti ceapa. Adaugati condimentele, rosiile, cubul Maggi / Knorr, ardeiul iute si carnea de miel cu sosul de iaurt.
  3. Dati in clocot, acoperiti si fierbeti la foc mic 2 ore pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand.
  4. Puneti orezul in apa clocotita si fierbeti neacoperit 10 -15 min, pana devine moale si pufos. Scurgeti bine. Adaugati patrunjelul tocat si serviti cu orez.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie