Miel cu sos de iaurt

335 cal/portie
Preparare: 20 min
Marinare: 1 ora
Timp de gatire: 2 ore

Ingrediente pentru 8 portii :

Cuburi fragede din carne de miel gatite in sos de iaurt picant si sos de rosii.

  • 900g carne macra de miel
  • 300ml iaurt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe, taiate felii
  • 2 lingurite boia iute
  • 2 lingurite chimen, macinat
  • 1 lingurita seminte de coriandru, macinate
  • 400g rosii decojite, din conserva
  • 1 cub Maggi sau Knorr de vita
  • 3 ardei iuti rosii
  • 225g orez cu bobul lung
  • 1,2 l apa clocotita
  • 3 linguri patrunjel verde, tocat

Mod de preparare:

  1. Taiati carnea de miel in cuburi de 2,5 cm. Puneti carnea intr-un castron si amestecati cu iaurtul, zeama de lamaie si sarea. Amestecati bine si lasati la marinat cel putin 1 ora (sau peste noapte).
  2. Incingeti uleiul intr-o cratita si caliti ceapa. Adaugati condimentele, rosiile, cubul Maggi / Knorr, ardeiul iute si carnea de miel cu sosul de iaurt.
  3. Dati in clocot, acoperiti si fierbeti la foc mic 2 ore pana se fragezeste carnea, amestecand din cand in cand.
  4. Puneti orezul in apa clocotita si fierbeti neacoperit 10 -15 min, pana devine moale si pufos. Scurgeti bine. Adaugati patrunjelul tocat si serviti cu orez.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie