Miel biryiani

O combinatie cu totul deosebita intre carnea picanta si orezul parfumat!

Timp de pregatire: 15 minute; Timp de gatit: 1 ora si 45 minute
477 calorii, 17 g grasimi per portie

Ingrediente:

Pentru marinata

  • 1 lingurita din fiecare: coriandru macinat, seminte de fenicul, cardamom

  • 600 g pulpa de miel, taiata cuburi de 2 cm
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 400 g orez cu bobul lung (se recomanda orez basmati)
  • 1/2 lingurita seminte de fenicul
  • cateva seminte de anason
  • 6 boabe de cardamom
  • 1 ceapa mare, taiata felii
  • 2 linguri coriandru proaspat, tocat
  • 2 linguri menta proaspata, tocata
  • 1 fir de sofran

Mod de preparare:

1 Zdrobeste ingredientele pentru marinata si presara peste carne, uniform. Acopera cu folie si lasa la rece timp de minimum 4 ore.

2 Intr-un vas rezistent la cuptor incinge 2 linguri ulei si prajeste carnea la temperatura ridicata.

Intoarce bucatile pe toate partile pentru a se rumeni uniform.

Presara sare si piper negru proaspat macinat si adauga apa cat sa acopere carnea.

La primul clocot, acopera vasul cu un capac, micsoreaza flacara si lasa sa fiarba inabusit timp de 1 ora si 15 minute.

3 Cand carnea e aproape patrunsa preincalzeste cuptorul la semnul 2/150. Intr-un vas separat fierbe orezul in apa cu sare, semintele de fenicul, cardamomul si anasonul. Scurge de apa.

In alt vas incinge uleiul ramas si prajeste ceapa pana cand devine crocanta.

4 Amesteca orezul fiert cu ceapa rumenita, verdeata si sofranul. Pune totul in vasul cu carne si amesteca.

Da vasul la cuptor timp de 15 minute. Serveste presarat cu menta proaspata si coriandru, cu chifle si raita.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie