Mic dejun sănătos: omletă la cuptor, cu brânză și spanac

Ouăle sunt sățioase și perfecte pentru micul dejun, spanacul nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată iar brânzica este un ingredient delicios în acest amestec – și nu numai! Ai nevoie de forme pentru brioșe. Iată cum prepari un mic dejun sănătos, la cuptor:

omleta-cuptor

foto omletă la cuptor via Shutterstock

* timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

6-8 felii de bacon (opțional), tăiate bucățele

1 ceapă mică, mărunțită

250 g brânză telemea rasă

300 g frunze de spanac

12 ouă

Un pic de ulei

MOD DE PREPARARE

Încălzește cuptorul la 180 de grade și tapetează cu foarte puțin ulei tava pentru brioșe (folosește un șervete de bucătărie îmbibat în ulei). Dacă folosești forme de hârtie, nu mai este nevoie de ulei.

Bate ouăle într-un castron încăpător și adaugă brânza, apoi pune deoparte.

Într-o tigaie, pe foc mediu, călește baconul și ceapa pentru 10 minute, apoi adaugă spanacul și mai călește încă trei minute. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească un pic.

Adaugă compoziția cu spanacul peste ouă, amestecând încontinuu, apoi împarte în mod egal în forme compoziția finală. Dă la cuptor și lasă la copt un sfert de oră. Când sunt gata, lasă-le să se răcească un pic înainte să le servești.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive, gustari, mic dejun, sandwich