Mere cu cremă de ou şi bezea

mere cu ou si bezea

8 porţii gata în 50 minute + timp de răcire

Ingrediente necesare preparării merelor cu cremă de ou și bezea

– 4 mere acrişoare mari, curăţate de coajă şi seminţe

– 2 linguri stafide

– 1 lingură zahăr brun

– ½ linguriţă scorţişoară

– 350 ml lapte

– 300 ml frişcă lichidă

– 4 ouă, separate

– 225 g zahăr tos

– 2-3 linguri amidon

– 1 lingură oţet alb

Cum prepari merele cu cremă de ou și bezea

1 Taie merele bucăţi şi pune-le într-un vas pe foc cu stafidele, zahărul brun şi scorţişoara. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit cât să se înmoaie şi să devină siropoase.

2 Pentru a prepara crema de ou încălzeşte laptele, frişca lichidă şi vanilia până când ies aburi. Între timp, într-un bol bate gălbenuşurile cu 2 linguri zahăr şi amidonul. Toarnă încet laptele peste ouă amestecând continuu. Pune crema la fiert şi lasă să fiarbă 3-4 minute, până când se îngroaşă. Lasă deoparte să se răcească.

3 Aşază merele într-un vas rezistent la cuptor şi toarnă deasupra crema. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C.

4 Bate albuşurile până când se întăresc şi adaugă zahărul tos treptat. Încorporeaza oţetul şi amidonul – bezeaua trebuie să fie lucioasă. Toarnă deasupra în vas şi dă la cuptor 20-25 minute, până când se rumeneşte uşor şi se întăreşte.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar