Marshmallows cu aromă de vin fiert

marshmallows cu aroma de vin fiert

Gata în 30 de minute + timp de întărit, rezultă circa 50 de bucăți

Ingrediente necesare preparării marshmallows

3 linguri zahăr pudră

3 linguri amidon

125 ml zeamă de portocală

20 g gelatină praf

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță sirop de mirodenii pentru vin fiert

400 g zahăr tos

50 g glucoză lichidă

2 albușuri

Coaja rasă de la 1 portocală

Ornament strălucitor comestibil

Cum prepari marshmallows cu aromă de vin fiert

1 Cerne 2 linguri zahăr pudră și 2 linguri amidon pe tava de copt tapetată cu hârtie.

2 Într-un vas, pe foc mic, pune zeama de portocale și presară gelatina; amestecă și ține pe foc până când se dizolvă. Ia vasul deoparte și adaugă esența de vanilie și siropul de mirodenii.

3 Într-un vas, pe foc mic, pune zahărul tos, glucoza și 225 ml apă. Amestecă până când zahărul se dizolvă. Pune termometrul în lichid și când ajunge la 100°C, bate albușurile spumă și lasă deoparte.

4 Când siropul atinge 118°C, ia vasul de pe foc; adaugă gelatina și amestecă omogen.

5 Bate în continuare albușurile și adaugă treptat siropul; când amestecul devine vâscos, continua să bați la viteza mare, până când aproape se răcește, circa 10-15 min.

6 Toarnă compoziția în tavă, nivelează suprafața, presară coaja de portocală și ornamentul și lasă să se întărească la rece.

7 Răstoarnă pe suprafața presărată cu zahăr pudră și amidon și taie pătrate. Servește sau ambalează în pungi de cadou.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar