Marinata de sardele

Marinata de peste este un preparat clasic latino-american, care poate fi servit si ca antreu rece.

4 portii
Timp de pregatire: 10 min., plus timp de marinat
Timp de gatit: 20 min.
450 calorii, 23 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 100 g malai
  • 8 sardele (se pot inlocui cu heringi), curatate de solzi, de intestine, desfacute pe mijloc si aplatizate
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 catel de usturoi, taiat felii
  • 200 ml otet de vin
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
  • 1/2 lingurita piper

Mod de preparare:

1 – Amestecati malaiul cu 1/2 lingurita de sare si tavaliti sardelele pe ambele parti. Intr-o tigaie, incingeti 4 linguri de ulei si prajiti pestele timp de 1 minut, pe fiecare parte. Scoateti pestele si asezati-l intr-un vas adanc din portelan sau sticla.

2 – Intr-un alt vas, incingeti uleiul ramas si caliti ceapa la foc mic timp de 10 minute, pana devine sticloasa si se inmoaie. Adaugati usturoiul, otetul, piperul si foaia de dafin. Fierbeti timp de 2 minute, pana cand lichidul se reduce la jumatate.

3 – Turnati aceasta compozitie peste sardele si lasati sa se raceasca. Presarati deasupra patrunjelul, acoperiti vasul si dati preparatul la rece timp de cel putin 6 ore (cel mult 48 ore).
Serviti marinata la temperatura camerei, cu salata de fasole verde si masline.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate in stil latino-american