Marchize de ciocolata cu clementine si rodii in sirop

Marchize de ciocolata
1.
Topeste ciocolata, untul si alcoolul la bain-marie, amesteca pentru omogenizare. Lasa deoparte 30 de minute.

2. Cu ajutorul mixerului bate oul si galbenusurile pana cand obtii o pasta omogena.

3. Intr-un vas pe foc pune zaharul si 2 1⁄2 linguri apa si tine pana cand se dizolva complet. Mareste flacara timp de 2 minute pana cand siropul se leaga fara a se carameliza. Cu mixerul in functiune la viteza maxima incorporeaza siropul in ouale batute.

4. Bate frisca spuma si adauga cacaoa. Combina cu ciocolata cu ouale si portioneaza in 6 inele unse cu unt si netezeste suprafata. Da la rece 3 ore sau peste noapte.

5. Pentru a prepara fructele in sirop, topeste zaharul intr-un vas impreuna cu zeama de clementine si scortisoara. Adauga feliile de clementine si fierbe 2 minute. Ia vasul de pe foc si adauga rodia.

6. Indeparteaza inelele (sterge-le cu un prosop fierbinte inainte, pentru a se desprinde usor) si serveste ornat cu fructele in sirop.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri