Mancare cu naut

Ingrediente:

  • 150 g naut
  • 1 conopida mare
  • 1 dovlecel
  • 4 gogosari
  • patrunjel verde
  • 2 cartofi
  • praf de curry
  • ulei de masline
  • sare, piper, rozmarin

Mod de preparare:

  1. Nautul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat cateva ore. Apoi se fierbe in mai multe ape, procedand la fel ca la fierberea fasolei.
  2. Cartofii se curata si se spala, iar apoi se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Nu trebuie lasati la fiert pana se inmoaie de tot. Dovlecelul se curata de coaja si se caleste 2 minute intr-o lingura de ulei. Conopida se desface in buchete (nu foarte mici) si se pune la fiert. Cand este gata, se pune la scurs intr-o strecuratoare.
  3. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie feliute. Se amesteca nautul cu cartofii, buchetelele de conopida, dovlecelul calit si gogosarii. Se po­t­ri­vesc legumele de gust ada­ugand sare, piper, rozmarin si curry. Legumele se pun intr-un vas termorezistent si se stro­pesc din belsug cu ulei de mas­line.
  4. Vasul, in cazul in care nu are capac, trebuie sa se acopere cu o folie de aluminiu care are rolul de a pastra caldura in interior si legumele se vor face in suc propriu.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume