Macrou picant cu citrice

320 calorii/portie
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 7-8 minute

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare)
  • 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat
  • 2 lingurite praf de ghimbir
  • 2 lingurite coriandru, macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 portocala – sucul si coaja rasa
  • 1 lamaie – sucul si coaja rasa

Mod de preparare:

  1. Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti pestele, cu partea dorsala in sus, si apasati de-a lungul coloanei cu degetul mare, pentu a indeparta oasele fine.
  2. Intoarceti pestele cu abdomenul in sus si scoateti coloana si restul de oase. Taiati fiecare peste in doua, pentru a obtine cate doua fileuri. Amestecati piperul, ghimbirul, coriandrul si boiaua si pudrati cu acest amestec fiecare fileu pe partea fara pielita.
  3. Incingeti o tigaie din teflon si frigeti fileurile pe partea cu pielita timp de 3-4 minute, la foc mare. Micsorati flacara, intoarceti pestele si frigeti timp de 2-3 minute. Adaugati sucul si coaja citricelor si tineti pe foc timp de 2-3 minute, pana ce lichidul scade.
  4. Serviti pestele fierbinte cu cartofi fierti si legume de sezon.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare