Macrou picant cu citrice

320 calorii/portie
Timp de pregatire: 5 minute
Timp de preparare: 7-8 minute

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare)
  • 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat
  • 2 lingurite praf de ghimbir
  • 2 lingurite coriandru, macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 portocala – sucul si coaja rasa
  • 1 lamaie – sucul si coaja rasa

Mod de preparare:

  1. Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti pestele, cu partea dorsala in sus, si apasati de-a lungul coloanei cu degetul mare, pentu a indeparta oasele fine.
  2. Intoarceti pestele cu abdomenul in sus si scoateti coloana si restul de oase. Taiati fiecare peste in doua, pentru a obtine cate doua fileuri. Amestecati piperul, ghimbirul, coriandrul si boiaua si pudrati cu acest amestec fiecare fileu pe partea fara pielita.
  3. Incingeti o tigaie din teflon si frigeti fileurile pe partea cu pielita timp de 3-4 minute, la foc mare. Micsorati flacara, intoarceti pestele si frigeti timp de 2-3 minute. Adaugati sucul si coaja citricelor si tineti pe foc timp de 2-3 minute, pana ce lichidul scade.
  4. Serviti pestele fierbinte cu cartofi fierti si legume de sezon.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare