Macrou picant

4 portii
Timp de gatit sosul: 40 min.
Timp de pregatit pestele: 5-6 min.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 cepe, mari, taiate julien
  • 1 ardei gras, taiat
  • 100 g unt
  • 100 g rosii, taiate cuburi
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 2 linguri condiment garam masala
  • 4 fileuri de macrou

Mod de preparare:

1 – Incingeti uleiul la foc mic, apoi adaugati ceapa si 1 lingura de apa. Fierbeti la foc mic timp de 15 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati ardeiul si 50 g unt; acoperiti si continuati fierberea timp de 15 minute. Adaugati rosiile si tineti sosul la cald.

2 – Intr-un alt vas, topiti la foc mic untul ramas. Adaugati ceapa tocata si condimentul garam masala si tineti pe foc mic 3-4 minute (ceapa nu trebuie sa se rumeneasca).

3 – Preincalziti gratarul la temperatura maxima. Din loc in loc, crestati pestele in diagonala, pe fiecare parte, si presarati sare si piper; ungeti pestele cu untul picant, puneti-l pe gratar si lasati-l 5-6 minute, pe fiecare parte.
Serviti fileurile cu sosul de ardei, untul picant ramas si piure de cartofi.

Pofta buna!

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare