Măceșele, bogate în vitamina C

Măceșele sunt bogate în vitamina C și ajută la tratarea multor probleme de sănătate. Află care sunt toate proprietățile lor vindecătoare și cum să le folosești cât mai eficient.

macese

foto măceșe via Shutterstock


Rosa canina

Arbust cunoscut si ca trandafir salbatic.

Se folosesc fructele.

Principii active:

  • acid ascorbic – vitamina C;
  • acid dehidroascorbic;
  • vitamina A;
  • complexul de vitamine B;
  • vitamina PP;
  • vitamina.

Proprietati:

  • dreneaza caile hepatice;
  • efect diuretic;
  • stimulator al secretiei biliare;
  • antioxidant;
  • sedativ;
  • sporeste pofta de mancare.

Indicatii:

  • avitaminoze;
  • enterocolite;
  • litiaza (calculoza) renala;
  • tulburari de circulatie peri¬ferica;
  • litiaza biliara;
  • dischinezie bili¬ara;
  • insomnie, astenie;
  • rinofaringite repetate la copii;
  • bronhopulmonii;
  • alergii respiratorii;
  • migrene si cefalee vasomotorie;
  • in epuizare generala.

Datorita insusirilor diuretice si depurative, macesele intra in componenta unor ceaiuri pentru slabit.

Administrare

Intern: decoct, sirop, vin, suc, gem.

Mai multe informatii, in subsectiunile Retete naturiste/Sanatate si Retete naturiste/Frumusete.

Text: Mihaela Serea

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Plante medicinale