Legumele saptamanii: prazul, varza si telina

  Depoziteaza Incearca Tips Retete
Prazul

 
Se pastreaza intr-o punga de hartie, intr-un loc rece si uscat. Incearca o tarta cu crema de praz si branza, sau soteaza-l, apoi adauga alaturi niste piure cu putin unt. Da un gust grozav supelor si e minunat in retetele de musaca cu carne, risotto sau paste la cuptor. Tarta cu praz si ceapa rosie

Supa de praz cu cartofi

Supa de fasole cu praz si costita
 

Varza creata

 
 Pastreaz-o in frigider, infasurata in hartie.  Pentru o mancare gustoasa se amesteca cu unt, usturoi, arpagic si sunca taiata subtire.  Are un gust minunat in salata: adauga sos de soia, miere, ghimbir si bucatele de usturoi.  Supa de varza cu boia si somon

Piept de pui cu varza si paste

Varza umpluta cu carne tocata de porc
 

Telina

 
 Alege-o tare, cu tulpinile crocante si frunze proaspete si verzi si pastreaz-o in frigider pentru cel mult doua saptamani.  Cea mai buna e proaspata, crocanta si cruda, in salate sau cu branza si mere. Tulpinile sunt delicioase servite cu diferite sosuri.  Telina adauga savoare supelor, retetelor de musaca sau felurilor de mancare cu linte.  Salata de telina cu nuci

Salata de telina cu pui

Salata de telina cu morcovi
 

 

Oana Racheleanu; Foto: arhiva Edipresse

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente