Legumele saptamanii: cartofii noi, nasturelul si ridichile

Legume Cartofii noi
Nasturel Ridichi
Foto

 Depoziteaza  Pastreaza-i in pungi de hartie, in locuri reci si intunecate. Foloseste-i la scurt timp dupa cumparare – vor fi mai usor de curatat.  Depoziteaza frunzele de nasturel intr-o caserola etansa, in firgider. Pentru a fi sigura ca sunt inca proaspete, consuma-le dupa maximum cinci zile.   Se pastreaza fara frunze si spalate in caserole etanse, in frigider, pentru cel mult o saptamana.
 
Incearca  Fierbe cartofii pana cand se inmoaie, taiati in jumatati si amesteca-i cu crema fraiche, mustar si menta tocata.  Fa un amestec iute cu nasturel tocat, capere, coaja de lamaie si ulei de masline.   Rade ridichile pe razatoare si amesteca-le cu unt topit si patrunjel. Adauga putina friptura prajita.
 Foloseste  Incearca un fel de friptura din felii de cartofi, coaja de lamaie, catei de usturoi necuratat si rozmarin.  Incearca o supa din nasturel tocat in robotul de bucatarie, cu cartofi fierti, smantana si piper.
 
 Prajeste ridichile intregi in putin ulei de masline si putin unt. Stoarce lamaie si serveste-le cu carne de porc sau de pui. 
 Retete Cartofi noi cu trei feluri de sosuri
 
Cartofi la gratar, glasati cu miere si mustar

Salata de cartofi noi cu oua si costita
 

Salata picanta cu curcan, portocale si nasturel
 
Salata de cruditati

Gnocchi cu legume de vara

Salata cu legume
 

 

 

Oana Racheleanu; Foto: Shutterstock.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente