Legume rumenite, servite cu lipie

Mierea si otetul caramelizeaza legumele si fac din acest preparat un deliciu – mai ales pentru vegetarieni!

4 portii
Timp de gatit: 45 min.
643 calorii, 23 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 2 cartofi cu coaja rosie, de marime potrivita, curatati si taiati bucati
  • 5 morcovi de marime potrivita, curatati si taiati segmente (de dimensiunea unui creion)
  • 1 ceapa rosie, curatata si taiata in opt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 dovlecei, taiati bucati
  • 1 lingurita rozmarin, tocat
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita miere
  • 300 g branza de capra sau de burduf
  • lipii orientale, incalzite – pentru servit.

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grade C. Asaza cartofii, morcovii si ceapa intr-o tava si stropeste cu uleiul de masline.
Da la cuptor timp de 20 minute. Adauga dovleceii, presara rozmarinul si un praf de sare si piper. Amesteca otetul balsamic, mierea si praful de ardei iute, toarna amestecul peste legume si amesteca foarte bine. Da din nou la cuptor timp de 15 minute.

2 Sfarama branza si presara deasupra. Serveste legumele (pe farfurii incalzite dinainte) cu lipie orientala, incalzita pe gratar.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume