Legume radacinoase cu Parmezan

4 portii

Ingrediente:

  • 50g faina obisnuita
  • 100g Parmezan
  • 1 gulie mica
  • 350g morcovi tineri
  • 225g pastarnac
  • 75g unt sau margarina
  • patrunjel

Mod de preparare:

Amestecati faina cu 50g de Parmezan ras pe sita mica si asezonati.

Curatati de coaja gulia si taiati-o betisoare. Fierbeti timp de 10 min morcovii si pastarnacii curatati de coaja. Scurgeti si dati prin amestecul cu faina.

Incingeti intr-o tigaie 1 lingura ulei si 75g unt sau margarina. Adaugati legumele date prin faina si Parmezan. Prajiti legumele, intorcandu-le din cand in cand, pana se rumenesc si devin crocante.

Presarati cu 2 linguri de patrunjel tocat si Parmezan proaspat ras.

Serviti ca garnitura la friptura sau la feluri reci de mancare cu carne.

Pofta buna!

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de legume