Legume radacinoase cu Parmezan

4 portii

Ingrediente:

  • 50g faina obisnuita
  • 100g Parmezan
  • 1 gulie mica
  • 350g morcovi tineri
  • 225g pastarnac
  • 75g unt sau margarina
  • patrunjel

Mod de preparare:

Amestecati faina cu 50g de Parmezan ras pe sita mica si asezonati.

Curatati de coaja gulia si taiati-o betisoare. Fierbeti timp de 10 min morcovii si pastarnacii curatati de coaja. Scurgeti si dati prin amestecul cu faina.

Incingeti intr-o tigaie 1 lingura ulei si 75g unt sau margarina. Adaugati legumele date prin faina si Parmezan. Prajiti legumele, intorcandu-le din cand in cand, pana se rumenesc si devin crocante.

Presarati cu 2 linguri de patrunjel tocat si Parmezan proaspat ras.

Serviti ca garnitura la friptura sau la feluri reci de mancare cu carne.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de legume