Legume gratinate la cuptor

legume gratinate

Oricând ai chef de masă gustoasă, dar ușoară și dietetică, legumele gratinate sunt alegerea ideală. Îți propunem o rețetă fdelicioasă, dar ușor de făcut. 

Ingrediente

3 linguri ulei de masline
1 ceapa mare tocata
2 ardei grasi tocati
1 vanata
1 dovlecel
2 rosii
3 catei de usturoi
sare si piper dupa gust
1 foaie de dafin
200 ml smantana de gatit
50 ml lapte
100 g cascaval afumat/parmezan

Cum se prepară legumele gratinate

1. Incinge cuptorul la 5/190°C. Incalzeste putin smantana si laptele, cu usturoiul si frunza de dafin, acopera cu un capac si lasa „la infuzat“ 10 min.

2. Intr-un vas termorezistent, asaza in straturi legumele, apoi asezoneaza cu sare si piper. Toarna peste ele sosul de smantana si presara branza.

3. Acopera cu folie si coace 45 min. Scoate folia si coace inca 10 min, pana se inmoaie legumele si se rumenesc.

Foto: Pixabay

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de legume