Legume crocante cu salsa si sos de iaurt

4 portii
280 calorii/portie
Timp de pregatire: 15 minute
Timp de preparare: 10 minute, plus timp de reincalzire

Ingrediente:

pentru salsa:

  • 225g rosii
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 ardei iute, taiat, curatat de seminte
  • 1/2 lingurita zahar

pentru sos:

  • 300ml iaurt
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 50g masline negre, curatate de samburi, taiate

pentru legumele crocante :

  • 450g pastarnac
  • 450g sfecla rosie, curatata de coaja
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Tocati marunt rosiile, ceapa si ardeiul iute. Adaugati zaharul si potriviti de sare si piper. Turnati salsa intr-un castron, acoperiti si tineti la rece pana in momentul servirii.

Amestecati ingredientele pentru sos, potriviti de sare si piper si tineti la rece pana in momentul servirii.

Taiati pastarnacul si sfecla felii subtiri. Stergeti feliile cu hartie absorbanta. Umpleti cu ulei o treime dintr-un ceaun sau o friteuza si incingeti la 190°C, sau pana sfaraie la introducerea unei felii de pastarnac.
Prajiti feliile timp de 2-3 minute, pana se rumenesc. Scoateti pe un prosop de hartie pentru a se scurge de grasime.

Preincalziti cuptorul la semnul 6/200°C si reincalziti feliile de legume, asezate pe o tava, timp de 10 minute.

Serviti feliile crocante fierbinti cu salsa si sos de iaurt.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de legume