Lazane cu carnati si ardei gras

4 portii
Timp de gatit: 55 min.
860 calorii, 45 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 500 g carnati proaspeti, de buna calitate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 ardei grasi rosii, taiati bucati
  • 1 ardei gras galben, taiat bucati
  • 1 borcan de 480 g sos de rosii cu busuioc, pentru paste
  • 250 g lazane
  • 150 g parmezan, razuit

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 grade C. Da carnatii la grill timp de 10-15 minute, pana cand se patrund complet. Intr-un vas larg, incinge uleiul si prajeste ardeii timp de 5 minute, la flacara potrivita, pana cand se inmoaie si se rumenesc.

Adauga carnatii taiati bucati, sosul de rosii si 150 ml apa fierbinte si lasa pe foc pana da in clocot. Toarna putin intr-o tava adanca, speciala, pentru preparat lazane. Dupa aceea, pune deasupra cateva foi de lazane si presara parmezan. Repeta procedeul pana cand folosesti tot sosul. Stratul de deasupra trebuie sa fie unul de parmezan. Da la cuptor timp de 30 minute si serveste cu salata verde.

Pont1: Alege carnati proaspeti, de cea mai buna calitate si, daca vrei sa capete un plus de savoare, rumeneste-i la cuptor dupa ce i-ai stropit cu un pahar de vin alb, sec.

Pont 2: Aroma legumelor da toata savoarea acestui preparat, care va fi, cu siguranta, pe gustul intregii familii.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste