Lasagna de mere și cremă de brânză

Prăjiturile cu gust bogat și multă cremă îmi sunt pe plac. Mai ales dacă se fac ușor și rapid. Mereu mi-a plăcut să-mi servesc invitații cu bunătăți, așa că lasagna de mere este o alegere bună.

lasagna-mere

foto lasagna de mere via Shutterstock

* 8-10 porții * timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

Pentru lasagna

500 g biscuiți digestivi

100 g caramele cu lapte, tăiate feliuțe

200 g frișcă lichidă

Pentru umplutură

5-6 mere decojite și tăiate bucățele

Zeama unei lămâi

2 linguri făină

½ ceașcă zahăr brun

1 linguriță scorțișoară

2 lingurițe miere

Pentru crema de brânză

100 g brânză moale (mascarpone)

1 ceașcă zahăr pudră

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță esență de vanilie

130 g frișcă lichidă

MOD DE PREPARARE

Pentru umplutură

Pune bucățelele de mere într-o tigaie încăpătoare și toarnă peste ele zeama de lămâie. Amestecă separat toate ingredientele uscate, apoi adaugă-le peste mere. Adaugă și mierea. Pune tigaia pe foc mediu pentru 15 minute si lasă la fiert până începe să facă bulbuci, apoi poți lua tigaia de pe foc. Lasă la răcit.

Pentru crema de brânză

Lasă crema de brânză să ajungă la temperatura camerei, apoi bate-o cu telul până devine pufoasă. Adaugă ingredientele uscate și amestecă până se incorporează.

Adaugă frișca lichidă și esența de vanilie și bate totul până se întărește și se incorporează în brânză. Împarte compoziția în 3.

Pentru lasagna de mere

Tapetează o tavă medie pentru prăjitură cu hârtie de copt, apoi acoperă tot fundul cu biscuiții digestivi. Poți să-i și rupi bucățele ca să acoperi toate golurile – cât să se facă un blat pe tot fundul tăvii.

Acoperă biscuiții cu un strat de cremă de brânză, iar pe deasupră întinde umplutura de mere care s-a răcit complet. Peste adaugă câteva feliuțe de caramele.

Repetă straturile până ai câte două din fiecare, iar la final mai adaugă un strat de brânză. Pe deasupra poți pune restul de umplutură și feliuțe de caramele. Dă tava la frigider.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar