Lasagna cu spanac si branza

Gata in 1 ora si 30 min.;300 calorii per portie; 30 g grasimi; 9 g grasimi saturate; cost aprox.: 45 lei

Ingrediente pentru 8 persoane:

Ai nevoie de

  • 3 linguri ulei de masline
  • Un arpagic tocat (o ceapa tocata)
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 3 linguri miez de rosii zdrobite
  • 400 g bulion
  • 50 ml vin alb
  • 500 g branza ricotta (sau urda)
  • 200 g spanac verde
  • Sare, piper, dupa gust
  • 25 g unt
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare:

Amesteca ceapa cu usturoiul si lasa-le la prajit in ulei incins. Adauga rosiile zdrobite si amesteca pana se omogenizeaza. Amesteca bulionul cu vinul, lasa-le la fiert, apoi presara sarea si piperul. Dupa ce ai spalat bine spanacul, inabuseste-l in apa calda, toaca-l marunt si amesteca-l cu branza ricotta. Incinge cuptorul la 180°C.

Amesteca untul cu faina si lasa-l la foc mic un minut, apoi adauga laptele si parmezanul ras. Amesteca bine, pana se formeaza o pasta groasa. Las-o sa se raceasca, apoi imparte-o in doua parti egale; asaza prima parte in tava de copt. Deasupra adauga amestecul de spanac, dupa care asaza cea de-a doua portie de coca. Deasupra si imprejur toarna sosurile din usturoi cu ceapa si cel din vin cu bulion.

Busuioaca de Bohotin de la Pietroasa este un vin usor, al carui gust si buchet fructat merge de minune cu lasagna.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate cu paste