Jeleu de mere cu salvie

Charlie Richards Photography Limited

Se combină perfect cu friptura de porc sau cu brânzeturi asortate.

• Rezulta 1 litru

• Se păstrează 12 luni într-un loc răcoros în borcane sigilate

1,5 kg mere acrişoare

30 g frunze de salvie cu codiţele lor

zeama de la 1 lămâie

5 linguri oţet de mere

450 zahăr tos/600 ml suc

Iată cum se prepară:

1 Toacă merele şi curăţă orice mică pată de lovitură de pe coajă, dar păstrează coaja şi miezul cu seminţe. Pune-le într-un vas de fiert cu 1 litru de apa şi codiţele de salvie. Adu la punctul de fierbere şi lasă să fiarbă înăbuşit 30-40 minute, cu vasul acoperit, pâna când merele se înmoaie şi devin translucide.

2 Între timp, tapetează sita cu tifon şi aşaz-o deasupra unui bol. Pune fructele în sita şi lasă să se scurgă de lichid 1 oră – nu presa fructele, căci jeleul va fi tulbure.

3 Măsoară cantitatea de suc pentru a socoti necesarul de zahăr. Pune sucul şi zahărul în vas la fiert şi amestecă până când zaharul se dizolvă. Fierbe în clocot 10 minute. Ia vasul de pe foc şi testează dacă e legat.

4 Toacă frunzele de salvie mărunt şi adaugă-le în jeleu fierbinte. Ia orice urmă de spumă care se ridică la suprafaţă şi lasă să stea 5 minute, apoi toarnă jeleul în borcanele sterilizate fierbinţi.

Pont! Se poate servi cu friptură de porc sau cui biscuiţi aperitiv şi brânzeturi! Merge de minune!

Fleică de porc umplută

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)