Jamie Oliver face bruschete delicioase cu vinete

Jamie Oliver propune un aperitiv delicios, altfel decât clasicele bruschete cu roșii și brânză. Hai să le încercăm pe cele cu vinete.

bruschete-vinete

foto bruschete cu vinete Shutterstock

* 6 porții * timp de preparare 10 minute

INGREDIENTE

Pâinea preferată

2 vinete

Ulei de măsline extra-virgin

Vin alb

1 legătură pătrunjel proaspăt

Câteva frunze de mentă proaspătă

1 cățel de usturoi

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

1. Pune pe foc mediu o tigaie grătar. Taie vinetele pe lățime, în felii de câte un centimetru grosime, apoi așază-le pe grătarul încins. Lasă-le la copt câteva minute, apoi întoarce-le pe partea cealaltă. Posibil să nu-ți încapă toate feliile pe grătar din prima.

2. Într-un castron amestecă 8 linguri de ulei de măsline cu 3 linguri de vin, apoi adaugă frunzele de pătrunjel tăiate fin, menta și usturoiul (la fel, tăiat foarte fin), apoi asezonează cu sare și piper după gust. Amestecă toate ingredientele.

3. După ce s-au copt vinetele, adaugă-le în castronul cu sos și amestecă totul.

4. Prăjește felii de pâine pe plită (sau în toaster), iar cât sunt calde, așază pe ele vinetele îmbibate în sos.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne