Iubesc Brioche Doree Romania

Eu una m-am indragostit de amandoua, pe Champs Elisees, intr-o seara de decembrie.

Istovita dupa o lungă zi de hoinareala pariziana si stat la coafa la muzee, am pasit intr-o patiserie traditionala. Atunci, am inteles ceea ce auzisem de mult vorbindu-se, ca patiseria frantuzeasca are acel “Je ne sais quoi!” al simturilor care convinge calatorul ca nu exista altceva mai bun pe lume.

Brioche Doree are, fara indoiala, acel stil unic, parizian, cu care farmeca gurmanzi din lumea intreaga, de peste 30 de ani.

Mignonele sale patiserii-cafenea s-au raspandit in toata Europa, apoi au trecut oceanul, aducand mai aproape de oameni rafinamentul bucatariei urbane frantuzesti.

Pana la urma, cat de gustoasa este tarta din Toronto fata de cea de la Paris depinde, totusi, de talentul bucatarului, veti spune. “Iar croissant-ul afanat frantuzesc cu siguranta nu va avea acelasi gust ca cel dintr-o patiserie new-yorkeza… Ce sa mai vorbim de quiche lorraine-ul din Sun Plaza Bucuresti, unde e greu de crezut ca Brioche Doree a venit la pachet cu un chef autentic, cu vorba-i graseiata si cele 3 stele Michelin pe perete”.

Cam la asta ma gandeam eu, cand – cedand intr-un final tentatiei – m-am oprit la mica patiserie-cafenea deschisa deja de 3 ani la parterul centrului comercial din cartierul meu. “O tarta cu ciocolata neagra si banane, va rog! Si o ciocolata calda cu menta!”. (Comanda se face la casa, fix langa vitrina incarcata numai si numai cu bunatati. Incantare sau provocare?… depinde de vointa fiecaruia.)

Va marturisesc ca de atunci eu cedez tentatiei cel putin o dată pe săptămână, in drum spre serviciu sau in weekend. Anii au trecut, iar eu am devenit un client fidel cu care tinerii angajati gasesc intotdeauna timp sa schimbe un zambet si o conversatie placuta. Ma bucur sa regasesc acolo patiseria Brioche Doree autentica, intr-un meniu care pastreaza, dar si variaza in permanenta, cu propuneri si sortimente noi.

In fiecare dimineata, bucatarii incarca vitrina Brioche Doree Sun Plaza cu straturi afanate de ciocolata, carmel, visine, mere, alune, zahar pudra si bezea, minunatii culinare numai de ei stiute si descifrate dintr-o carte cu retete autentice.

Poate ca micutul Ratatouille a avut dreptate si oricine poate sa gateasca. Eu una insa prefer sa las asta pe seama artistilor si sa le savurez in liniste deliciile culinare.

Va astept si pe voi la o cafea si o tarta cu zmeura, sau una de caramel si nuca la Brioche Doree Sun Plaza, exact la intrarea principala in Mall.

Adresa : Sun Plaza, Calea Vacaresti Nr 391, Sector 4

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar