Învaţă să faci sosul aioli!

maioneza

Adaugă un praf de şofran şi serveşte cu supă de peşte sau cu peşte înăbuşit.

• Rezultă 250 ml

2 gălbenuşuri

1 căţel de usturoi, zdrobit

1 lingură oţet de vin alb

200 ml ulei de floarea soarelui

Zeamă de la 1⁄2 lămâie

Modul de preparare al sosului:

1 Pune galbenuşurile într-un bol şi amestecă-le cu usturoiul, oţetul şi un praf de sare şi piper.

Cu mixerul în funcţiune la viteză mică încorporează uleiul; adaugă câte o picătură de apă dacă devine gras.

2 Când maioneza este gata, adaugă zeama de lămâie, amestecă şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Pont! ÎNCEARCĂ la… creveţi pe grătar sau cu legume rumenite. 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sosuri albe, calde