Inimioare cu migdale

inima

Ingrediente pentru 25 bucati
Timp preparare: 35 min.
Timp copt: 20 min.

Ingrediente:

  • 300 g faina integrala
  • 150 g zahar pudra
  • 25 g migdale macinate
  • 150 g unt
  • 1 ou mare, batut
  • 3 linguri fulgi de migdale

Pentru crema

  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt
  • 300 g ciocolata cu lapte, rupta bucati

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la 4/180 oC. Amesteca faina, zaharul, migdalele si untul cu mana, pana ce totul are aspect de pesmet; adauga oul si 1lingura de apa.

Framanta aluatul doar pentru ca sa se amestece, inveleste-l in film alimentar si da la rece timp de 30 minute.

2 Incalzeste frisca si untul pana cand aproape dau in clocot. Adauga ciocolata si amesteca pana se topeste. Da la rece 1ora.

3 Framanta aluatul, intinde o foaie (3 mm), taie forme de inimioare si asaza pe tava tapetata cu hartie pergament. Pe jumatate din cantitate presara fulgi de migdale si da la cuptor 10-15 minute.

4 Freaca amestecul de ciocolata pana devine cremos si unge biscuitii fara migdale. Apoi lipeste cate un biscuit cu migdale.

Pofta buna!   

 

 

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)