Inimioare cu jeleu

Ingrediente:

  • 225 g margarina
  • 2 oua
  • 2 lingurite de sare
  • 200 g smantana
  • 1/2 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 2 linguri de branza rasa
  • gelatina

Mod de preparare:

1. Se freaca margarina cu o lingura din lemn. Se scurge apa care ramane in exces de la margarina. Ouale se bat ca pentru omleta si se amesteca apoi cu margarina.
2. Se pun in amestec doua lingurite de sare si doua linguri de branza rasa. Se bate putin smantana si se amesteca in ea praful de copt. Se combina toate ingredientele si se pune faina cat cuprinde, pentru a iesi un aluat potrivit ca densitate (aluatul trebuie sa fie mai moale).
3. Ingredientele nu se framanta, ci se amesteca usor, avand grija ca aluatul sa nu devina foarte elastic.
4. Se intinde o foaie din jumatate din cantitatea de aluat; din aceasta se decupeaza inimioare cu ajutorul unor forme speciale. Restul de aluat se pune in sprit si se decoreaza conturul fiecarei inimioare decupate.
5. Se baga inimioarele la cuptor si se lasa pana se rumenesc. Se prepara gelatina urmand instructiunile de pe pachet si se toarna in mijlocul fiecarei inimioare.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri