Ingredientul care te ajută să gătești cartofii prăjiți perfecți

Ingredientul care te ajută să gătești cartofii prăjiți perfecți

Cartofii prăjiți sunt probabil cel mai popular fel de mâncare și sunt preparați în foarte multe feluri, însă pentru a obține cartofii prăjiți perfecți este de ajuns să adaugi un singur ingredient.

Fiecare persoană a gătit măcar o dată cartofi prăjiți, însă rezultatul nici măcar nu s-a apropiat de cartofii prăjiți aurii de la restaurant. Chiar dacă în mare parte rețeta este simplă și oricine poate tăia câțiva cartofi și îi poate adăuga într-o tigaie cu ulei, există un secret care de cele mai multe ori face diferența. Ingredientul minune prin care cartofii ajung aurii și crocanți este folosirea amidonului de porumb în procesul de gătire, potrivit independent.co.uK.

Ascuns undeva în dulapul din bucătărie, amidonul de porumb este de mare ajutor atunci când vrem să obținem cartofii prăjiți perfecți. Mai exact, aceasta absoarbe umiditatea din cartofi, ceea ce face ca aceștia să devină foarte crocanți și să se rumenească frumos, dar în același timp să rămână pufoși la interior.

Acum este mai simplu ca niciodată să obții cartofi prăjiți ca la restaurant.  Tot ce trebuie să faci este să adaugi un praf de amidon de porumb imediat după ce i-ai curățat și i-ai spălat, iar apoi să îi prăjești în ulei.  Pentru a obține cel mai bun efect, poți folosi cartofii noi, pe care să îi tai în bucăți cât mai mari.

Un alt lucru foarte imporant este temperatura la care sunt gătiți cartofii. Mai exact, pentru a obține crusta crocantă, dar și un interior pufos este nevoie să prepari cartofii la o temperatură de 230 de grade, timp de 25-30 de minute.

Bianca Hriscu

Foto: 123rf.com

Citește și:

Crevete crocante si cartofi prajiti, in cosulet

Cartofi prajiti la cuptor, cu grasime putina

MIAM-MIAM. Cartofi crocanți la cuptor

 

 

 

 

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare