Ingrediente si cantitati la vedere

Consulti deseori cartea de bucate fiindca nu retii ingredientele si cantitatile anumitor preparate? Incearca atunci metoda noastra: pune la indemana, in bucatarie, aceste informatii de baza din cateva retete foarte cunoscute.

VINEGRETA
3 parti ulei la o parte otet, 1 lingura mustar de Dijon, sare si piper

 

SOS (ALB) BECHAMEL
30 g unt, 20 g faina, un varf de nucsoara, un varf de piper, 300 ml lapte

 

ALUAT FRAGED
175 g faina obisnuita, un praf de sare, 100 g unt, 3-4 linguri apa rece

 

COMPOZITIE PENTRU CLATITE
125 g faina obisnuita, 1 ou si un galbenus, 300 ml lapte, 1 lingura de ulei, un praf de sare

 

MERINGUE (BEZEA)
55 g zahar tos per albus (ou de marime mijlocie)

 

BLAT DE PRAJITURA (VICTORIA)
125 g unt, 125 g zahar tos, 2 oua, 125 g faina de calitate superioara (cernuta), 2 linguri de lapte

 

CRUSTA CROCANTA PENTRU TARTE
175 g faina obisnuita, 125 g unt, 50 g zahar tos, un praf de sare
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente