Inghetata de capsuni

Timp de pregatire: 40 de minute plus 3-4 ore de congelare

Ingrediente pentru 10 portii :

  • 500 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat
  • 500 g capsuni
  • 100 g frisca

Mod de preparare:

Amestecati (cu mixerul) ouale cu zaharul si laptele, pana se omogenizeaza bine. Fierbeti la bain-marie – atentie! – doar pana incepe sa se ingroase compozitia.

Cand s-a racit, adaugati frisca, esenta de vanilie si capsunile. Amestecati din nou cu mixerul. Turnati compozitia intr-o casoleta cu capac, ca sa nu se formeze ace de gheata, si puneti-o in congelator. Lasati sa stea 3-4 ore.

Mai dati o data prin mixer. Ornati cu capsuni proaspete.

Pofta buna!

Reteta furnizata de Restaurantul Palatului Mogosoaia

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din inghetate