Inele cu vanilie

24 bucati
Timp de preparare: 30 min., plus 1 ora timp de racire
Timp de copt: 20 min.

Ingrediente:

  • 200 g faina integrala
  • 1/2 praf de copt
  • 125 g zahar pudra
  • 1/2 baton vanilie, despicat si razuit
  • 125 g unt, rece
  • 1 ou mare, batut
  • 50 g zahar cristalizat
  • 50 g fulgi de migdale
  • panglica pentru decor

Mod de preparare:

1 Cerne faina cu praful de copt si zaharul pudra amestecat cu semintele de vanilie. Razuieste repede untul tinut la rece.

2 Cu un cutit-paleta, amesteca untul cu faina; pune jumatate din ou si continua sa amesteci cu cutitul. Cu mainile, strange aluatul intr-o minge, inveleste- l intr-o punga de plastic si da la rece 1 ora.

3 Preincalzeste cuptorul la semnul 3/170oC. Tapeteaza tava cu pergament. Intinde aluatul (asezat intre doua folii filmogene) intr-o foaie de 3 mm. Decupeaza inele cu doua cercuri de 6 si 2 cm diametru. Asaza fursecurile pe tava si unge-le cu oul ramas. Presara zahar cristalizat si fulgii de migdale si da la cuptor 20 minute. Lasa sa se raceasca pe un gratar metalic si leaga-le cu panglica.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)