Hribi gratinați

Ciupercile se prepară repede și în orice anotimp. Hribii sunt tare gustoși, iar dacă ești în căutarea unei cine rapide, îi poți gratina de îndată.

hribi-gratinati

* 4-6 porții * timp de coacere 30 de minute

INGREDIENTE

750 g ciuperci

700 ml smântâna

2 oua si 3 galbenusuri

100 g bacon afumat

2 cepe mici

un cațel usturoi

1/2 legatura patrunjel

o crenguța cimbru

2 linguri ulei

25 g unt

sare și piper

MOD DE PREPARARE

  1. Într-o tigaie cu ulei încins se pun baconul taiat marunt si ciupercile feliate pe lung. Se lasa 5 minute.
  1. Când ciupercile se coloreaza, se adauga untul, ceapa taiata marunt, usturoiul si cimbrul. Se lasa 5 minute pe foc.
  1. Între timp, ouale întregi, galbenusurile, smântâna si patrunjelul se amesteca într-un castron si se potriveste gustul de sare si piper.
  1. Se pun ciupercile în doua vase mai mici sau unul mai mare, se toarna amestecul de oua si smântâna si se dau la cuptor pentru 20 de minute.

 

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar