Gulii umplute cu orez

Ingrediente:

  • 4 gulii mari
  • 150 g masline fara samburi
  • 200 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 6 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100 g orez
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Guliile se curata de coaja si se oparesc in apa clocotita pana se inmoaie. Se scot si se lasa pe un servet pana se scurg. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul guliei.
  2. Ciupercile (din conserva) se scurg de zeama, se spala si se toaca marunt. Telina si morcovul se dau pe razatoarea mica si se amesteca impreuna cu ciupercile tocate. Se amesteca totul cu maslinele maruntite in prealabil, cu pasta de tomate, miezul de la gulii si cu uleiul. Se soteaza totul pana se trage toata zeama.
  3. Orezul se spala in doua ape si apoi se fierbe in apa cu sare. Cand este gata se amesteca cu legumele si se adauga si pasta de rosii. Cu acest amestec se umplu guliile. Deasupra se presara patrunjel tocat si se baga la cuptor intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa la cuptor aproximativ 25 minute pana cand umplutura prinde o crusta usoara.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume