Gulii in sos de portocale

4 portii

Ingrediente:

  • 700g gulii tinere
  • 75g unt sau margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1 ceapa rosie
  • 2 portocale

Mod de preparare:

Fierbeti 700g gulii tinere, spalate si curatate (daca folositi gulii mai mari si mai batrine, curatati-le de coaja si taiati-le in cuburi) in apa clocotita, usor sarata, 10 min sau pina se inmoaie usor. Scurgeti.

Topiti 75g unt sau margarina intr-o cratita incapatoare. Adaugati, amestecind, 2 linguri zahar si tineti la foc mic pina se dizolva.
Adaugati guliile si inabusiti 6-8 min la foc iute, amestecind din cind in cind, pentru a preveni arderea zaharului.
Adaugati 1 ceapa rosie mare, tocata grosier si 2 portocale, taiate felii si inabusiti inca 5 min sau pina ce guliile s-au inmuiat si sint bine acoperite de sos.

Serviti cu friptura, mai ales de rata sau porc.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de legume