Gulii in sos de portocale

4 portii

Ingrediente:

  • 700g gulii tinere
  • 75g unt sau margarina
  • 2 linguri zahar
  • 1 ceapa rosie
  • 2 portocale

Mod de preparare:

Fierbeti 700g gulii tinere, spalate si curatate (daca folositi gulii mai mari si mai batrine, curatati-le de coaja si taiati-le in cuburi) in apa clocotita, usor sarata, 10 min sau pina se inmoaie usor. Scurgeti.

Topiti 75g unt sau margarina intr-o cratita incapatoare. Adaugati, amestecind, 2 linguri zahar si tineti la foc mic pina se dizolva.
Adaugati guliile si inabusiti 6-8 min la foc iute, amestecind din cind in cind, pentru a preveni arderea zaharului.
Adaugati 1 ceapa rosie mare, tocata grosier si 2 portocale, taiate felii si inabusiti inca 5 min sau pina ce guliile s-au inmuiat si sint bine acoperite de sos.

Serviti cu friptura, mai ales de rata sau porc.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de legume