Gulaș picant de vită

Poți face gulașul oricât de picant dorești, dar ține minte că smântâna îi va domoli iuțeala. Rețeta este bună, gulașul de vită, delicios!

gulas-picant-vita

*4 porții * timp de preparare 1 oră 30 de minute

INGREDIENTE

1 lingurița semințe de fenicul

2 linguri ulei de masline

800 g mușchi de vita, taiat cuburi

1 lingura faina

1 ceapa, taiata julien

1 lingurița boia dulce

½ lingurița boia iute

15 g ciuperci deshidratate

400 g roșii în suc – din conserva

150 ml supa limpede de vita

1 ardei gras galben și unul roșu, taiați felii

3 linguri patrunjel, tocat

150 ml smântâna

Un praf de boia pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 2/160°C. Încinge o tigaie neaderenta și rumenește feniculul pâna când aromele încep sa se elibereze, lasa deoparte.

2 În același vas, încinge 1 lingura ulei. Presara carnea cu faina și prajește uniform. Lasa carnea deoparte și șterge vasul cu hârtie absorbanta. Încinge 1 lingura ulei și prajește ceapa la foc mic 10 min, pâna când se înmoaie. Adauga boiaua și prajește 2 min.

3 Între timp, pune ciupercile la hidratat într-un bol mic și toarna deasupra 100 ml apa fierbinte și lasa sa se îmbibe 15 min.

4 Într-o cratița pune carnea rumenita, ceapa, semințele de fenicul, ciupercile, roșiile, supa de vita, ardeiul și presara sare și piper. Adu la punctul de fierbere și apoi da la cuptor 1 -1 ora și ½ sau pâna când carnea se fragezește. Presara patrunjel și servește cu smântâna și un praf de boia.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar