Gogoși glazurate, fără zahăr și fără gluten

Nu-i așa că și ție îți place să gătești mai sănătos? Cum știm că zahărul nu este cel mai bun prieten, am pentru tine o rețetă de gogoși gustoase, care se fac fără zahăr și nu conțin nici gluten.

gogosi-glazurate-zahar-gluten

foto gogoși cu glazură de ciocolată via Shutterstock

* 4-6 porții * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

100 g făină de ovăz

50 g făină de cocos

1 praf de sare

1 linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

2 ouă

2 linguri ulei de cocos (lichefiat)

2 linguri iaurt grecesc (e bun și cel dietetic)

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță esență de migdale

2 linguri miere

Pentru glazură:

70 g ciocolată neagră, neîndulcită

50 g lapte de cocos

1 linguriță de miere

MOD DE PREPARARE

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade celsius și tapetează o tavă cu hârtie, apoi cu ulei de gătit. Poți folosi o tavă cu forme de gogoși cu gaură sau le poți face gogoși normale, fără gaură.
  2. Într-un castron mare, bate împreună ouăle cu uleiul de cocos, iaurtul grecesc, esențele și mierea, până se omogenizează. Adaugă ingredientele uscate și amestecă până se formează aluatul. Lasă-l să se odihnească 10 minute, apoi toarnă în tavă în forme.
  3. Dă tava la copt pentru un sfert de oră – până ce gogoșelele devin aurii.
  4. În timp ce gogoșile se coc la cuptor, poți face glazura de ciocolată: amestecă laptele de cocos cu mierea pe foc mediu până încep să fiarbă, apoi ia oala de pe foc. Adaugă ciocolata tăiată bucățele și las-o să se așeze timp de un minut, apoi cu un tel amestecă până se topește.
  5. Toarnă ciocolata într-o farfurie, apoi înmoaie gogoșile una câte una, apoi pune-le la răcit. Le poți orna cu fulgi de cocos.
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)