Gofre delicioase, după rețeta belgiană

Gofrele belgiene sunt cele mai bune proaspete, de aceea cele făcute în casă sunt mult mai bune decât cele de cumpărat. Iată o rețetă bună și rapidă.

gofre-belgiene

foto gofre belgiene via Shutterstock

* 10 porții * timp de preparare 22 de minute

INGREDIENTE

2 cești făină

2 linguri zahăr cristale

1 linguriță praf de copt

½ linguriță sare

1 și ¾ cești apă

¾ frișcă lichidă

6 linguri unt (topit complet)

2 ouă

MOD DE PREPARARE

Adună toate ingredientele într-un bol încăpător și amestecă-le cu ajutorul unui tel. Nu amesteca foarte mult compoziția, altfel gofrele vor ieși tari. Lasă aluatul să se odihnească timp de 5 minute, apoi le poți turna în formele de gofre (aparatul seamănă cu prăjitorul de sendvișuri) încălzite în avans. Le poți prăji și în tigaie timp de 2 minute pe fiecare parte – vor ieși ca niște clătite pufoase.

Servește-le calde cu fructe, sosuri dulci, gemuri sau cremă de ciocolată.

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)