Gofre delicioase, după rețeta belgiană

Gofrele belgiene sunt cele mai bune proaspete, de aceea cele făcute în casă sunt mult mai bune decât cele de cumpărat. Iată o rețetă bună și rapidă.

gofre-belgiene

foto gofre belgiene via Shutterstock

* 10 porții * timp de preparare 22 de minute

INGREDIENTE

2 cești făină

2 linguri zahăr cristale

1 linguriță praf de copt

½ linguriță sare

1 și ¾ cești apă

¾ frișcă lichidă

6 linguri unt (topit complet)

2 ouă

MOD DE PREPARARE

Adună toate ingredientele într-un bol încăpător și amestecă-le cu ajutorul unui tel. Nu amesteca foarte mult compoziția, altfel gofrele vor ieși tari. Lasă aluatul să se odihnească timp de 5 minute, apoi le poți turna în formele de gofre (aparatul seamănă cu prăjitorul de sendvișuri) încălzite în avans. Le poți prăji și în tigaie timp de 2 minute pe fiecare parte – vor ieși ca niște clătite pufoase.

Servește-le calde cu fructe, sosuri dulci, gemuri sau cremă de ciocolată.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)