Gnocchi

Ingrediente:

  • 500g cartofi cu coaja alba
  • 200g faina, plus 40g pentru tapetat planseta
  • 2 galbenusuri
  • 50g parmezan, ras
  • un praf de nucsoara, sare si piper

Mod de preparare:

1 – Fierbeti cartofii in coaja, in apa cu sare, timp de 30 minute. Scurgeti-i si curatati-i de coaja, cat sunt calzi. Radeti-i pe razatoarea fina, deasupra unui castron.

2 – Cu ajutorul unei furculite, incorporati faina, galbenusurile si parmezanul. Potriviti de sare si piper si adaugati un praf de nucsoara. Pudrati planseta cu faina si framantati aluatul manual: rezulta o coca tare si elastica.

3 – Impartiti-l in mai multe portii de 100g. Cu mainile pudrate cu faina, modelati batoane de circa 1 cm grosime si apoi taiati-le in segmente de aprox. 2cm.

4 – Apasati fiecare galusca cu dintii unei furculite, pe o parte si pe alta, pentru a lasa santuri.

5 – Fierbeti galustele in apa clocotita cu sare. Cand se ridica la suprafata, scoateti-le cu ajutorul unei supiere si asezati-le pe un prosop, pentru a se scurge.

Sfat util:
Daca aluatul este prea moale, adaugati putina faina. Pentru ca in timpul fierberii cartofii sa nu crape, intepati-i de la inceput cu o scobitoare.

Puteti folosi aceeasi compozitie de aluat – mai putin parmezanul, piperul si nucsoara – si la gatirea galustelor cu prune.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Garnituri de cartofi