Ghiveci cu conopidă și roșii

ghiveci cu conopida

6 porții gata în 1 oră și 15 minute, 211 calorii per porție, 4 g grăsimi, 28 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării ghiveciului

250 g linte sau mazăre uscată, clătită cu apă rece

2 căței de usturoi, zdrobit

1 lingură ghimbir, răzuit

1 linguriță turmeric

2 foi de dafin

1 conopidă, ruptă buchețele

250 g roșii cherry

1 lingură ulei de floarea-soarelui

½ linguriță chimen și praf de chilli

1 ceapă tocată

Cum prepari ghiveciul cu conopidă și roșii

1 Într-un vas larg pune la fiert lintea sau mazărea cu 1 litru apă, usturoiul, ghimbirul, turmericul și foile de dafin. Ia spuma și acoperă vasul cu capac, micșorează flacăra și lasă să fiarbă la foc mic 45 minute-1 oră, amestecând frecvent, până când amestecul se îngroașă.

2 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. În tava de copt așază conopida și roșiile și stropește cu ulei. Presară ceapa și praful de chilli și dă la cuptor 20 minute.

3 După ce lintea e bine fiartă, potrivește gustul de sare. Dacă amestecul e apos, lasă să fiarbă câteva minute fără capac.

4 Servește cu conopidă și roșii coapte așezate deasupra.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar