Ghidul merelor

Fructul a evoluat de-a lungul timpului. In ziua de azi, merele sunt cultivate pentru calitate, forma, gust dar si pentru ca sunt rezistenti la epidemii.

Jonathan
Este soiul cu cea mai mare pondere in productia de mere din Romania. De marime medie, cu coaja neteda si gust dulce, fructele sunt rezistente la transport, manevrare si pastrare.

Pielita este subtire, rosie-vie, de obicei fara dungi uneori cu rugina sub forma de firisoare. Pulpa alb-galbuie, suculenta, dulce, prezinta o aroma foarte intensa, cu totul caracteristica, fiind de calitate superioara pentru masa.
 

Jonagold
Este un hibrid obtinut dintre Jonathan si Golden Delicious. Rosu cu pete galbene, are gust dulce si coaja subtire.
 
McIntosh
Miezul este moale dar coaja tare, ceea ce fac din marul McIntosh unul potrivit pentru desert, pentru compoturi si gemuri, dar nu si pentru copt.
 
Golden Delicious
Este un soi de calitate superioara, cu mere galbene, cu puncte de rugina mari si rare si cu o coaja relativ subtire.

Pulpa este galbuie, crocanta, suculenta, pronuntat de dulce, slab acidulata cu aroma placuta. Este un soi sensibil la boli iar fructele nu sunt foarte rezistente, fiind recomandat sa fie consumate in scurt timp de la cumparare.
 

Fuji
Acest mar este o incrucisare intre soiurile Red Delicious si vechiul Virginia Rawls Jennet iar gustul delicios si dulce fac din acesta cel mai bun desert natural.

Aspectul sau este o combinatie intre rosu vargat cu verde si galben. Incearca sa adaugi acest tip de mere in salate, daca vrei sa gusti ceva deosebit.

Aroma sa delicioasa si textura se pastreaza mult mai mult decat la celelalte mere (cel putin o luna in temperaturi normale) si de aceea sunt perfecte pentru preparate culinare, salate sau ca gustari.
 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente