Ghidul berii pentru fete

E cald, iar alcoolul nu merge deloc cu canicula. Renunta, asadar, la ginul tonic sau la vinul preferat si alege o bere slab alcoolizata. Are multe vitamine si putine calorii.

Blonda sau bruna… nu e totuna
In lume se produc 20.000 sortimente de bere, ambalate in circa 180 feluri (sticle de diverse capacitati, cutii).

Calitatile berii depind de ingredientele principale din care este preparata berea si de modul in care acestea sunt prelucrate. Maltul de orz sau de grau da berii culoare si consistenta.

Hameiul ii da aroma, iar drojdiile transforma zaharurile in alcool, prin procesul de fermentatie. Inainte de secolul XX, producerea berii era rezultatul unei combinatii de arta, mestesug si noroc. Astazi, tehnologiile sunt bine puse la punct pentru obtinerea produselor de calitate pe scara industriala. Dupa tipul de drojdii si metoda de productie berea poate fi clasificata in bere de malt (ale, bere sedimentata si decantata), lager sau bere fermentata spontan.

Serveste berea cu…
Crenvursti, mici si mancaruri romanesti. Berea este bautura consacrata petrecerilor in grup la iarba verde; de aceea, au aparut ambalaje generoase si usor de manevrat (pet-urile cu capacitatea de 2 litri).

Berea blonda usoara si slab alcoolizata se asociaza cu antreurile, salatele cu maioneza si preparatele usoare. Berea ambrata si neagra este mai potrivita pentru preparatele consistente si mancarurile cu sos. Berea cu continut ridicat de alcool este recomandata in combinatie cu branzeturi maturate.

Stiai ca? Un pahar cu bere contine mai putine calorii decat un pahar cu vin obisnuit.

Cum o servesti
Berea va fi apreciata la adevarata ei valoare in functie de felul cum e servita…

  • Cele mai multe tipuri de bere se servesc reci, de la gheata, in general, cu cat berea este mai usoara, cu atat se raceste mai mult; dar nu exagera, pentru ca temperatura foarte scazuta diminueaza aroma.
     
  • Inclina paharul la 45 grade si acopera uniform cu bere peretii paharului, pentru ca spuma sa nu dea pe dinafara.
  • Pentru servit nu e neaparata nevoie de pahare de 0,5 litri. Poti folosi si pahare mari (chiar si cele pentru vin sunt potrivite) ori pahare inalte fara picior.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente