Gazpacho

Este o supa specific spaniola (andaluza, din sud) preparata din legume proaspete si servita rece. In cartile de bucate spaniole gazpacho este mentionat ca o salata ce poate fi servita cu adaos de legume tocate, crutoane sau cu oua fierte tari.
In Malaga, aceasta supa contine, in principal, migdale si struguri.

4 portii
Timp de preparare: 10 min.
210 calorii, 7 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 litru suc de rosii
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 250 g rosii bine coapte, decojite si curatate de seminte
  • 1/2 castravete
  • 1 legatura de ceapa verde, taiata
  • cateva frunze de telina, tocate
  • 4 linguri busuioc, tocat
  • optional: 250 g creveti fierti
  • 75 ml votca
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Puneti jumatate din cantitatea de rosii, ceapa, telina si castravete intr-un tocator electric si tineti butonul apasat timp de 20 secunde.

Turnati amestecul intr-un bol mare, peste sucul de rosii, apoi adaugati busuiocul, crevetii si votca. Potriviti de sare si piper. Taiati cuburi legumele ramase, presarati-le deasupra, adaugati cateva cuburi de gheata, zdrobite, si stropiti cu uleiul de masline.

Serviti supa in boluri, cu adaos de votca – optional.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Supe de legume