Gateste sanatos cu Tefal

La fabrica Tefal din oraselul frantuzesc Rumilly, expertii Tefal demonstreaza cu fapte stiintifice, rezultate dintr-o serie de cercetari efectuate, ca vasele de gatit de la Tefal asigura un gatit sanatos, care este o parte integranta dintr-un stil de viata sanatos. 

„Pentru un gatit sanatos si mentinerea valorii biologice a ingredientelor trebuie sa folosim instrumente adecvate si vase de gatit performante care sunt compatibile cu mancarea. Vasele de gatit de buna calitate, permit prepararea alimentelor fara grasimi. Un exemplu bun sunt tigaile non- PFOA din teflon care se incalzesc rapid si uniform, pe toata suprafata.” declara Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi care a vizitat de asemenea fabrica Tefal si a urmarit cu atentie fiecare test.

“Am fost la fabrica Tefal si am observat testele de laborator ce au scopul de a asigura faptul ca tigaile nu contin componente toxice. Testele de non-toxicitate sunt de asemenea efectuate de laboratoare independente din intreaga lume.” adauga Mencinicopschi care a stabilit cele 3 principii de baza ale gatitului sanatos.


1. Тemperatura vasului nu trebuie sa depaseasca 230 grade.

Daca tigaia este incalzita la peste 230 grade, centrul alimentului va depasi temperatura biologica ideala, ceea ce poate duce la formarea de legaturi moleculare intre acizii grasi, proteinele sau carbohidratii, precum si la productia de molecule – polimeri aromatici, produse inrautatite de oxidare termica. Aceste molecule nu se vor forma, daca consumatorul va intelege, ca este necesar sa se mentina  limita de temperatura pentru tigaie, pentru ca alimentele sa-si pastreze calitatile biologice si sa fie benefice pentru sanatatea noastra.

Incepand cu anul 2000, tigaile Tefal poseda un indicator de temperatura exceptional– Thermo-Spot®. Acel disc bicolor de la mijlocul tigaii se coloreaza in rosu, cand acoperirea ajunge la 180 grade– cea mai buna temperatura de gatit. Pentru gatit sanatos se recomanda sa se controleze temperatura vaselor de gatit. Astfel se mentin gustul si substantele nutritive din alimente si se evita riscul de polimerizare a moleculelor sau formarea compusilor daunatori pentru digestie.

2. Asigurati-va ca vasul de gatiti are fund stabil, astfel incat energia termica sa se distribuie in mod uniform.

Folosirea intensa a tigaii precum si socurile termice repetabile duc la denaturarea vaselor de gatit, (mai ales atunci cand acestea sunt cufundate in apa rece avand inca o temperatura ridicata). Un vas de gatit cu un fund deteriorat nu mai poate fi folosit. Produsul alimentar are tendinta de a ramane la fundul vasului fiind in contact direct cu sursa de caldura. Prin urmare, exista pericolul de supraincalzire a produselor alimentare in anumite zone. Distributia neuniforma de incalzire poate duce la deteriorarea tigaii si formarea de substante nutritive daunatoare. Designul tigailor Tefal este extrem de stabil, nepermitand degradarea vaselor de gatit.

3. Evitati sa puneti prea multa grasime in timpul gatitului.

Dupa cum stim, in numele sanatatii publice, programele de sanatate si de regim recomanda scaderea consumului de grasimi. Acest lucru este si una din responsabilitatile Tefal. In acest scop, acoperirea neadeziva a tigaii Tefal nu cere adaos de grasimi, ceea ce reprezinta un avantaj nutritional simtitor.

Aceste 3 elemente garanteaza ca in timp ce gatiti in tigaie, mancarea va fi in proportie de 99% sanatoasa. “Tefal are o misiune: oferirea de produse ingenioase si eco, usor de folosit, care incurajeaza gatitul sanatos”, apreciaza Ruxandra Dumitrescu, Marketing Manager Groupe SEB Romania. “Tefal a inventat tigaia neadeziva si creaza categoriile vaselor cu acoperire neadeziva in indepartatul an 1954. Inca de atunci, Tefal s-a angajat in intelegerea nevoilor consumatorilor si in gasirea solutiilor originale” adauga Ruxandra Dumitrescu.

Testul de abraziune este ideal pentru masurarea stabilitatii acoperirii neadezive, fiindca simuleaza o folosinta indelungata din partea clientului. In timpul vizitei sale la fabrica Tefal, Prof Mencinicopschi a putut urmari un test in care tigaia este supusa la o lunga serie de abraziuni. Dupa 1000 de cicluri abrazive, „testul cu lapte ars pe fund “ demonstreaza ca tigaia isi pastreaza acoperirea neadeziva. Laptele ars se inlatura cu usurinta sub un jet de apa. Pentru comparatie,  inca dupa primele 1000 de cicluri abrazive tigaia ceramica este zgariata si incepe sa lipeasca pe fund, iar tigaia Tefal este ca noua dupa inca 16 000 cicluri.

Tefal – prietenul mediului inconjurator

Tefal este recunoscut drept liderul mondial al articolelor de gatit anti-aderente, definindu-se totodata si unul din cele mai responsabile branduri si prietenoase cu mediul inconjurator. 
In conditii de operare diferite (testele au aratat ca vasele de gatit anti-aderente au un timp de functionare de circa 7 ori mai mare decat tigaile ceramice), tigaia Tefal are un efect considerabil mai mic asupra mediului inconjurator, in comparatie cu tigaia ceramica.

Pentru prima data in istoria ustensilelor de gatit, Tefal a realizat un studiu stiintific pentru a evalua impactul produselor sale asupra mediului inconjurator.

Tefal iti pretuieste sanatatea, dar si timpul petrecut alaturi de familie. Tigaile Tefal! Sanatos si usor de gatit!

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar