Gasca umpluta cu carne de vitel si fructe

6 portii
Timp de preparare si gatit: 2 h 30 min

Ingrediente:

Pentru gasca umpluta

  • gasca taiata si curatata de maruntaie (aproximativ 3 kg)
  • 700 g carne de vitel
  • 300 g paine alba
  • 200 g prune uscate, fara samburi
  • 100 g mere sau pere confiate
  • 2 oua
  • 250 ml bere
  • sare, piper dupa gust

pentru galustele de cartofi

  • 4 oua
  • 2 kg cartofi
  • 500 g faina

pentru garnitura de varza rosie

  • 2 kg varza rosie
  • 5 cuisoare
  • 2 mere
  • 1 lingura untura
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml vin rosu
  • sare, piper – dupa gust

Mod de preparare:

Spalati gasca si, prin partea din spate, scoateti osul pieptului. Separat, tocati carnea de vitel. Preparati apoi un amestec din carnea tocata, painea inmuiata si stoarsa, ouale, prunele si merele (perele) confiate. Asezonati dupa gust. Cu aceasta pasta umpleti gasca, pe care o introduceti apoi la cuptor.
Coaceti timp de 2 ore, stropind din cand in cand cu putina bere. Se serveste cald, impreuna cu garniturile de galuste si varza.

Prepararea galustelor de cartofi
Spalati cartofii si puneti-i la fiert, in coaja, timp de 25 minute, scurgeti si lasati sa se raceasca. Curatati cartofii si dati-i prin masina de tocat. Amestecati cu faina si ouale, pana obtineti un aluat. Portionati din acest aluat galuste de marimea unui ou si introduceti-le intr-un vas cu apa care fierbe. Lasati la fiert timp de 20 min.

Prepararea garniturii de varza rosie
Curatati varza si taiati-o fisii subtiri. Puneti apoi la fiert, impreuna cu merele taiate felii, zaharul, vinul si untura. Fierbeti la foc mic pana cand varza este foarte bine patrunsa si amestecul a scazut.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare