Galete de cartofi cu costiță, ouă și spanac

galete de cartofi cu costita, oua si spanac

4 porții gata în 45 minute, 449 calorii per porție, 25 g grăsimi, 33 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării galetelor

4 linguri ulei vegetal

200 g costiță, feliată

200 g mazăre congelată

100 g frunze de spanac

4 ouă

Cum prepari galetele de cartofi cu costiță, ouă și spanac

1 Fierbe cartofii bine spălați în apă cu sare, 8 min și apoi scurge-i de lichid și trece-i sub jet de apă rece.

2 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C și unge tava ded copt cu ulei. Curăță cartofii de coajă și răzuiește pe fiecare direct în tavă, în același loc ca să se formeze o grămăjoară distinctă. Presară sare și piper și stropește cu 2 linguri ulei. Dă la cuptor 15 min, apoi adaugă costița și dă din nou la cuptor
15 min, până când se rumenesc crocant.

3 Între timp, încinge 1 linguriță ulei și prăjește mazărea și ține pe foc 5 min, amestecând continuu. Adaugă spanacul și ține pe foc câteva min cât să se
opărească. Oprește flacăra și acoperă vasul cu capac.

4 Încinge uleiul rămas și prăjește ouăle – sau fierbe-le în apă, în stil românesc, dacă preferi. Servește galetele de cartofi cu costița, ouăle, spanacul și
mazărea.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar