Gaina machedoneasca

pentru 4 portii
Timp de preparare: 20 min
Timp de fierbere: 1 ora si jumatate
Timp de coacere: 30 min

Ingrediente:

  • o gaina
  • 250 g branza telemea
  • 200 g bacon sau costita
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de faina
  • 100 g unt
  • 1 lingura de busuioc proaspat, tocat
  • 4 rosii
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • nucsoara, piper

Mod de preparare:

Fierbeti gaina intreaga, impreuna cu morcovii, telina, ceapa – toate intregi. Dupa ce au fiert, scurgeti gaina si lasati-o sa se raceasca. Dezosati-o si taiati-o cubulete (putin mai mari decat pentru salata de boeuf). Amestecati cu baconul taiat tot cubulete si cu telemeaua data prin razatoarea mare. Puneti laptele la fiert.

Separat, puneti intr-o cratita, la foc mic, untul si faina (ca la ciulama). Stingeti cu lapte si faceti un sos alb, in care adaugati sare, piper, nucsoara, busuioc maruntit. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, timp de 5 min. Apoi adaugati ouale intregi, crude. Amestecati bine.

Turnati sosul peste bucatelele de gaina, bacon si branza. Adaugati si usturoiul curatat si tocat marunt. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu faina. Asezati deasupra felii de rosii. Dati la cuptor, la foc potrivit, timp de 30 de min.

Serviti cu garnitura de orez.

Reteta furnizata de restaurantul Bistro Ateneu din Bucuresti.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare