Fursecuri cu scorțișoară

fursecuri cu scortisoara

Gata în 1 oră și 30 minute, rezultă 24 bucăți, 154 calorii per porție 7,5 g grăsimi, 20 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării fursecurilor

200 g unt rece

325 g făină integrală

125 g zahăr tos

2 lingurițe esență de vanilie

2 gălbenușuri

15 dropsuri de portocală zdrobite

Fondant alb pentru ornat

Biluțe argintii comestibile

Cum prepari fursecurile cu scorțișoară

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Într-un bol larg pune făina și untul tăiat cuburi și freacă între degete până când arată ca pesmetul. Adaugă zahărul, vanilia, gălbenușul și combină pentru a obține un aluat consistent.

2 Frământă aluatul 1 minut și adună-l într-o minge. Dă la rece 30 minute.

3 Întinde aluatul într-o foaie subțire și decupează cu formele tale preferate. Taie câte o gaură în interiorul fiecărui fursec, așază pe tavă și așază în gaura dropsul zdrobit – opțional.

4 Dă la cuptor 10-15 minute. Lasă să se răcească 10 minute în tavă și apoi transferă pe grătar metalic. Ornează cu fondant alb și biluțe argintii.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)