Fursecuri cu scorțișoară

fursecuri cu scortisoara

Gata în 1 oră și 30 minute, rezultă 24 bucăți, 154 calorii per porție 7,5 g grăsimi, 20 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării fursecurilor

200 g unt rece

325 g făină integrală

125 g zahăr tos

2 lingurițe esență de vanilie

2 gălbenușuri

15 dropsuri de portocală zdrobite

Fondant alb pentru ornat

Biluțe argintii comestibile

Cum prepari fursecurile cu scorțișoară

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Într-un bol larg pune făina și untul tăiat cuburi și freacă între degete până când arată ca pesmetul. Adaugă zahărul, vanilia, gălbenușul și combină pentru a obține un aluat consistent.

2 Frământă aluatul 1 minut și adună-l într-o minge. Dă la rece 30 minute.

3 Întinde aluatul într-o foaie subțire și decupează cu formele tale preferate. Taie câte o gaură în interiorul fiecărui fursec, așază pe tavă și așază în gaura dropsul zdrobit – opțional.

4 Dă la cuptor 10-15 minute. Lasă să se răcească 10 minute în tavă și apoi transferă pe grătar metalic. Ornează cu fondant alb și biluțe argintii.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)