Fursecuri cu nuci crocante si foarte dulci

Timp de pregatire: 35 min.
Timp de coacere: 40 min.

Ingrediente pentru 60 bucati :

  • 200 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 175 g zahar
  • 2 oua, separate
  • 300 g faina
  • 200 g nuci, taiate
  • 5 linguri gem de zmeura

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grd C. Ungeti si tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Frecati untul cu zaharul, pana cand amestecul devine cremos. Adaugati pe rand galbenusurile si faina si amestecati. Modelati 60 de bulgari mici si ungeti-i cu albusul batut. Puneti nucile tocate intr-un bol si tavaliti bulgarasii prin nuci.

2 – Aranjati pe tava jumatate din cantitatea de fursecuri, avand grija sa lasati spatiu liber intre ele. Cu ajutorul unei lingurite, presati mijlocul fiecarui fursec pentru a face o adancitura, pe care o umpleti apoi cu gem.
Dati la cuptor timp de 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, apoi procedati la fel si cu restul cantitatii.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)