Fursecuri cu nuci crocante si foarte dulci

Timp de pregatire: 35 min.
Timp de coacere: 40 min.

Ingrediente pentru 60 bucati :

  • 200 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 175 g zahar
  • 2 oua, separate
  • 300 g faina
  • 200 g nuci, taiate
  • 5 linguri gem de zmeura

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grd C. Ungeti si tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Frecati untul cu zaharul, pana cand amestecul devine cremos. Adaugati pe rand galbenusurile si faina si amestecati. Modelati 60 de bulgari mici si ungeti-i cu albusul batut. Puneti nucile tocate intr-un bol si tavaliti bulgarasii prin nuci.

2 – Aranjati pe tava jumatate din cantitatea de fursecuri, avand grija sa lasati spatiu liber intre ele. Cu ajutorul unei lingurite, presati mijlocul fiecarui fursec pentru a face o adancitura, pe care o umpleti apoi cu gem.
Dati la cuptor timp de 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, apoi procedati la fel si cu restul cantitatii.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)